Curs de reparació de motocicletes de carrer i de competició

Curs especialitzat per a alumnes de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior del sector de l’Automoció amb l’objectiu de formar a futurs mecànics. Apunta’t, les places són limitades!

Els objectius del “Curs de reparació de motocicletes” son la iniciació al manteniment, ajustaments i verificacions de Motocicletes i Scooters.

El temari està repartit en 3 blocs: Motors, Dinàmica i Electricitat.

En cadascun dels blocs, es donaran a conèixer l’utillatge adequat per a cada operació, el correcte funcionament i diagnosi de cada sistema, possibles millores de rendiment i les mesures de seguretat i neteja pertinents.

Competició: Preparació d’una motocicleta per les 24 h de resistència de Montmeló

Es realitzaran pràctiques sobre els tipus més habituals de motocicletes, per tal de preparar als alumnes per una ràpida inserció laboral, amb les operacions més emprades a les revisions i en manteniments més exhaustius.

El curs de mecànica de motocicletes, enguany inclou la creació d’un equip de competició per la participació en el certamen de 2019 de les 24 hores de motociclisme de Montmeló.

Per la creació de l’equip ens associarem amb l’escuderia FRM-91, que ens cedirà una Yamaha R6 per tal que la preparin exclusivament els nostres alumnes.

La funció dels alumnes serà la verificació completa de la motocicleta, incloent-hi la diagnosi exhaustiva de tots els components que conformen el vehicle. Per fer-ho, es desmuntaran completament tots els elements, suspensions, frens, direcció, elements de motor, etc. avaluant l’estat dels components per valorar l’actuació sobre ells, si són vàlids per fer unes 24 hores, si s’han de substituir o reparar.

D’altra banda, formaran part de l’equip que farà l’assistència al circuit durant la cursa i els dies previs, en els que es desenvolupen els entrenaments lliures, entrenaments cronometrats: classificacions, tant diürnes com nocturna.

Durant la cursa, els alumnes estaran organitzats per equips de treball on tots faran totes les tasques que hi puguin haver dins d’un equip, en una cursa d’aquestes característiques: control de temps i comunicació amb els pilots des del mur, canvi de rodes ràpids en els relleus i afegir benzina, control del box i de les estratègies durant la cursa i reparacions ràpides en cas d’una hipotètica caiguda o avaria.

La filosofia del nostre equip de competició és que, tots els alumnes participants puguin gaudir de la gran experiència que és formar part d’un projecte comú tan exigent com és el món de la competició i vegin les grans possibilitats que aquest sector ofereix en matèria laboral, introduint els alumnes en una competició real i donant-los les màximes responsabilitats que puguin assolir per créixer com a professional i com a persona.